Mit lehet itt tanulni? Mit lehet itt csinálni?

2020 szeptemberétől átalakul a képzés azért, hogy hatékonyabban készítse fel a hallgatókat a továbbtanulásra és az elhelyezkedésre, elmélyültebb alapismereteket nyújtson és jobban alkalmazkodjon az ide járók sokféle érdeklődéséhez.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az első évben főleg olyan óráid lesznek, ahol kislétszámú csoportokban, sok interakción keresztül sajátíthatod el az alapvető ismereteket és készségeket. A további években nagy szabadságod lesz az órák összeállításában. A speciális ismeretek megszerzésére egy új formát találtunk ki: a két féléven át tartó sávok nemcsak abban segítenek, hogy alaposabban megismerkedj egy területtel, hanem abban is, hogy kipróbáld magad a gyakorlatban: egyéni és csoportos projektek révén kóstolj bele abba a tevékenységbe, amit a legizgalmasabbnak találsz. Ezeket a sávokat a következő területekről választhatod:

  • Újságírás
  • Terepkutatás
  • Környezeti kommunikáció
  • Kulturális termelés
  • Tudománykommunikáció
  • Vizuális kommunikáció

A kommunikáció- és médiatudomány „interdiszciplináris” terület. Ez azt jelenti, hogy sokféle tudományág és kérdés találkozik össze a tanulmányozásában. Ennek megfelelően találkozni fogsz pszichológiával is, és filozófiával is, szociológiával is, és a történetmesélés titkaival is, szó lesz tévésorozatokról és múzeumokról, társadalmi egyenlőtlenségről és influenszerekről. Sokat kell majd olvasnod és írnod, önállóan anyagot gyűjtened, honlapot szerkesztened, videót készítened, előadnod, vitatkoznod.